Pridať recept

Kokosové makrónky

ingrediencie

250 g
krupicový cukor
250 g
strúhaný kokos
30 g
biela čokoláda
2 PL
citrónová šťava
4 ks
vaječný bielok

postup

Čiastočne vyšľaháme citrónovú šťavu a bielky a následne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu primiešame zľahka kokos a postrúhanú čokoládu. Plech vystelieme papierom na pečenie a rozložíme lyžicou naň malé kôpky zmesi. Makrónky budeme piecť približne 40 minút pri teplote 140°C. Keď sú upečené necháme ich ešte vychladnúť na papieri a potom ich odlúpneme.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako domov priniesť tie najzrelšie kúsky ovocia?
Ako vybrať tie najzrelšie kúsky ovocia? Takto spoznáte najlepšie avokádo, ananás, melón, kivi či kokos
Na väčšine ovocia vidíme alebo ľahko pohmatom zistíme, či je zrelé, nezrelé alebo prezreté. Ako však zistiť...
Fresh coconuts and a jar of coconut oil on a wooden table
Kokosový olej - 10 spôsobov jeho využitia
Kokosový orech netreba zvlášť predstavovať. Hoci toto hnedé chlpaté čudo s tvrdou škrupinou a sladkým...
Torta Piña colada
Hriešne dobrá torta inšpirovaná Piña coladou
Podobne ako známy exotický koktail aj táto torta je napitá kokosom, ananásom a rumom.
mladý kokos
Exotický kokos na Slovensku už dávno zdomácnel
Kokos je ovocie, plod, ktorý poznáme všetci, aj moja starká. Teda je už dlho v povedomí konzumentov aj...
Row of macaroons on black
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa,...