Pridať recept

Kapustníky

ingrediencie

200 g
polohrubá múka
80 ml
mlieko
15 g
droždie
30 ml
olej
1 KL
krupicový cukor
1/2 KL
soľ
1 ks
vajce
olej na vymastenie

Plnka

300 g
kyslá kapusta
1 ks
cibuľa
4 PL
olej
2 PL
krupicový cukor
soľ

postup

1.
Pripravíme si kvások z cukru, droždia a polovičky vlažného mlieka a potom ho necháme vychladnúť. Preosejeme múku a pridáme soľ a kvások, potom zvyšné vlažné mlieko, vajce a zľahka prepracujeme. Prilejeme olej a zo surovín zhotovíme vláčne cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme ho kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu.
 
2.
Zohrejeme olej a speníme na ňom pokrájanú cibuľu, potom pridáme kapustu, osladíme, posolíme a mierne podlejeme a budeme dusiť domäkka. Plnku necháme vychladnúť.
3.
Cesto, ktoré nám vykyslo rozdelíme na 9 častí a rozprestrieme na placku. Na každú placku navrstvíme plnku a zabalíme ako buchty. Olejom vymastíme plech a rozložíme naň kapustníky, ktoré budeme piecť pol hodinu pri teplote 180°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 pochúťky z kyslej kapusty: Rýchly šalát, chrumkavé placky a vláčne lokše
3 pochúťky z kyslej kapusty: Tieto ste asi ešte neskúšali
Ak máte po ruke domácu či kupovanú kyslú kapustu, polovicu prípravy máte hotovú.
Fotorecept: Domáca kvasená kyslá kapusta
Poctivá kyslá kapusta. Prezradíme vám rôzne spôsoby jej prípravy
Keď sa vám raz podarí doma naložiť dobrú kyslú kapustu, tak sa tej závislosti nezbavíte.
13 chutných spôsobov, ako spracovať kyslú kapustu
Nielen kapustnica, výborná je aj nátierka! 13 chutných tipov, čo z kyslej kapusty
Kyslá kapusta patrí k našim najtradičnejším a zároveň najzdravším potravinám. Obsahuje veľa vitamínu C,...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!