Lyonská teľacia pečeň
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
teľacia pečeň
100
g
masť
100
g
cibuľa
20
g
maslo
20
g
múka
2
dl
vývar
mleté čierne korenie
soľ
postup
Pečeň si najprv očistíme, odblaníme, umyjeme a následne usušíme. Potom si nakrájame 8 plátkov a naklepeme ich. Okoreníme a obalíme v múke a hneď aj opečieme do zlatistá. Osobitne si opečieme aj kolieska cibule do zlatistá. Do tuku po opečení pečene pridáme maslo a vývar, krátko povaríme a precedíme. Nakoniec plátky podávame na tanier, na ktoré dáme opečené kolieska cibule a polejeme šťavou. Ako prílohu môžeme zvoliť varené zemiaky alebo dusenú ryžu.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.