Pridať recept

Lyonská teľacia pečeň

ingrediencie

600 g
teľacia pečeň
100 g
masť
100 g
cibuľa
20 g
maslo
20 g
múka
2 dl
vývar
mleté čierne korenie
soľ

postup

Pečeň si najprv očistíme, odblaníme, umyjeme a následne usušíme. Potom si nakrájame 8 plátkov a naklepeme ich. Okoreníme a obalíme v múke a hneď aj opečieme do zlatistá. Osobitne si opečieme aj kolieska cibule do zlatistá. Do tuku po opečení pečene pridáme maslo a vývar, krátko povaríme a precedíme. Nakoniec plátky podávame na tanier, na ktoré dáme opečené kolieska cibule a polejeme šťavou. Ako prílohu môžeme zvoliť varené zemiaky alebo dusenú ryžu.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať