Pridať recept

Bravčové rebierka na jablkách

ingrediencie

4 ks
bravčové rebierka
2 dl
šťava z pečeného mäsa
50 g
maslo
2 ks
jablko
múka
mleté čierne korenie
soľ

postup

Rebierka: očistíme, odblaníme, osolíme, okoreníme a obalíme múkou. Z obidvoch strán opečieme na masle do zlatistá. Keď budú rebierka opečené, tak ich vyberieme a do výpeku prilejeme šťavu z pečeného mäsa. Odparíme na polovicu a polejeme ňou rebierka uložené na mise. Medzi tým si očistíme jablká, odstránime jadrovník, prekrojíme na polovicu a pokrájame na plátky. Plátky prekrojíme takým štýlom, že plátky nedokrojíme, takže polovičky jabĺk držia spolu. Takto prichystané jablká opečieme v rúre a napokon každú jednú polovicu položíme na jedno rebierko.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Ako pripraviť dokonalé grilované mäso? Takto bude zvonka chrumkavé a zvnútra krásne šťavnaté.