Pridať recept

Pirohy plnené sladkou tvarohou plnkou

ingrediencie

600 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
soľ
voda
2 PL
maslo

Tvarohová plnka

300 g
tvaroh
1 ks
žĺtok
1 PL
hrozienka v rume
1 PL
práškový cukor

postup

1.
Zmiešame múku, vajce, soľ a vodu, vypracujeme cesto, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho kolieska.
 
2.
Na každé koliesko dáme trocha plnky, cesto preložíme napoly, okraje popritláčame, pirohy uvaríme v osolenej vode a pokvapkáme roztopeným maslom.
3.
Tvarohová plnka: Tvaroh pretrieme, pridáme žĺtok, hrozienka namočené v rume, cukor a všetko spolu vymiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový zákusok
Svieže dezerty, zákusky a koláče z jahôd a tvarohu, ktoré zbožňujeme
Desať fantastických inšpirácií z tvarohu a jahôd.
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
Rezance s tvarohom a slaninou
Prázdna chladnička? Beriem tvaroh a robím tieto lacné pochúťky, hotové behom pár minút a sýta celá rodina!
Za málo peňazí - veľa muziky! Inšpirujte sa a varte lacno, dnes tieto pochúťky s tvarohom.
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.