Pridať recept

Hovädzia polievka na taliansky spôsob

Hovädzia polievka na taliansky spôsob
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

400 g
hovädzie mäso
1,25 litre
voda
trochu
soľ
1 ks
cibuľa
1 ks
pór
1/2 ks
zeler
trochu
hrach
4 ks
paradajka
1 ks
klinčeky
2 ks
vajce
1 ks
citrónová šťava
trochu
mleté čierne korenie
1 ks
žemľa
1 KL
masť
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Mäso pokrájame na kocky, vložíme do studenej vody, osolíme a varíme 30 až 40 minút Potom pridáme očistenú pokrájanú cibuľu, očistený pokrájaný pór a zeler, olúpané pokrájané paradajky, klinček a všetko spolu uvaríme do mäkka.
 
2.
Vajcia vyšľaháme spolu s citrónovou šťavou, zalejeme trochou vychladnutého vývaru, rozmiešame a pridáme do polievky.
3.
Nakoniec okoreníme mletým čiernym korením a krátko povaríme. Žemľu pokrájame na kúsky a opražíme na masti. Podávame s polievkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať