Pridať recept

Hus s kyslou kapustou

ingrediencie

1 ks
hus
kyslá kapusta
olej
knedľa

postup

1.
Husi si očistíme a vypitveme. Osolíme zvonka i znútra, znútra aj trošku okoreníme. Napokon drezírujeme a av rúre bez masla a iného tuku pečieme. Najprv pečieme v menej horúcej rúre, potom 15-tich minútach vidličkou popicháme kožu aby vytiekol tuk a zároveň teplotu v rúre zvýšime a budeme pokračovať v pečení
 
2.
Správne upečená hus je vtedy, keď po pichnutí vidličkou do kĺbov na stehnách vyjde iba malá kvapka čírej tekutiny ako voda.
3.
Kyslú kapustu dusíme na oleji na krátku dobu a potom do kapusty vložíme hus, prikryjeme a ešte dusíme 10-15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zostali vám zvyšky mäsa?
Zostali vám zvyšky mäsa? Premeňte ich na nové, chutné jedlá a prestaňte plytvať
Mäso je pre mnohých súčasť každodenného menu. Keď si jedlá pripravujete doma, určite vám neraz čo-to z nich...
Chutná dilema: Hus alebo kačka?
Hus alebo kačka? Čo sa viac oplatí? Overené rady a tipy
Ak sa neviete rozhodnúť, nasledovné riadky vás určite navedú tým správnym smerom.
pr článok
Úprimný príbeh mäsa zo Žitného ostrova. Pretože čím bližšie, tým lepšie
Zvieratá sprevádzajú miestnych farmárov každým dňom. Hydina, dobytok, ošípané, aj krásne mangalice. Aj tu...
Pečená hus
Tradičná pečená hus: Toto urobte ešte deň pred pečením a bude krásne chrumkavá! Rady skúsenej gazdinky
Jeseň sa nesie v znamení husacích a kačacích hodov. Výborne pečená hydina, k tomu pohár lahodného vína...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...