Vyprážané jablká
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
hladká múka
štipiek
soľ
2
ks
vajce
3
PL
rum
300
ml
mlieko
1
kg
jablko
trochu
hrubá múka
trochu
olej
podľa chuti
práškový cukor
1
KL
škorica
postup
Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, žĺtky, rum a za stáleho miešania s vlažným mliekom vypracujeme hladké cesto. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm. Obalíme ich v hrubej múke, napichneme na vidličku a namočíme v ceste. Vyprážame na rozohriatom oleji z oboch strán. Vypražené jablká necháme odkvapkať a posypeme práškovým cukrom so škoricou.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.