Kamiline lasagne
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
balíčky
lasagne
1,5
litre
pasírované paradajky
500
g
mleté mäso
150
g
syr
2
ks
cibuľa
2
PL
olej
zmes byliniek
čierne olivy
mletá červená paprika
500
ml
mlieko
30
g
maslo
4
PL
hladká múka
soľ
mleté čierne korenie
postup
Cibuľu nakrájame, osmažíme na oleji, pridáme osolené a okorenené mleté mäso, červenú papriku a krátko podusíme. V panvici pripravíme bešamelovú omáčku z masla, múky a mlieka, osolíme a okoreníme ju. Na dno pekáča nalejeme vrstvu pasírovaných paradajok, na ne poukladáme nasekané bylinky, vrstvu lasagní, na to opražené mäso, vrstvu čiernych olív, plátky syra a bešamelovú omáčku. Postup opakujeme 3-4 krát. Ako posledný dávame bešamel so syrom. Pečieme 10 minút pri teplote 200 stupňov, potom znížime na 180 stupňov a pečieme ešte cca 25 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.