Pridať recept

Kamiline lasagne

ingrediencie

2 balíčky
lasagne
1,5 litre
pasírované paradajky
500 g
mleté mäso
150 g
syr
2 ks
cibuľa
2 PL
olej
zmes byliniek
čierne olivy
mletá červená paprika
500 ml
mlieko
30 g
maslo
4 PL
hladká múka
soľ
mleté čierne korenie

postup

Cibuľu nakrájame, osmažíme na oleji, pridáme osolené a okorenené mleté mäso, červenú papriku a krátko podusíme. V panvici pripravíme bešamelovú omáčku z masla, múky a mlieka, osolíme a okoreníme ju. Na dno pekáča nalejeme vrstvu pasírovaných paradajok, na ne poukladáme nasekané bylinky, vrstvu lasagní, na to opražené mäso, vrstvu čiernych olív, plátky syra a bešamelovú omáčku. Postup opakujeme 3-4 krát. Ako posledný dávame bešamel so syrom. Pečieme 10 minút pri teplote 200 stupňov, potom znížime na 180 stupňov a pečieme ešte cca 25 minút.
Kamiline lasagne
Kamiline lasagne
Zdroj: dobruchut.sk
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať