Cisársky koláč
12
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
slivky
150
g
mleté vlašské orechy
75
g
citrónová kôra
5
PL
brandy
400
g
pšeničná celozrnná múka
2
KL
prášok do pečiva
7
ks
vajce
125
g
maslo
75
g
med
100
g
kryštálový cukor
50
g
maslo
1
balíček
hrozienka
postup
1.
Slivky a orechy nadrobno posekáme, zmiešame s citrónovou kôrou a s brandy. Do 250 g múky pridáme 1 kávovú lyžičku prášku do pečiva a vanilku.
2.
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Do múčnej zmesi vmiešame 1 žĺtok, nakrájané maslo a med. Cesto necháme v chlade odstáť. Zvyšné žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a 2 PL teplej vody. Do zvyšku múky pridáme prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov.
3.
Rúru predhrejeme na 180 °C. Formu vymastíme maslom. Jemné cesto natenko vyvaľkáme, vložíme do formy a po okrajoch vytvoríme 3 cm vysokú obrubu. Do cesta primiešame zmes sušeného ovocia s brandy a roztopeným maslom. Navrch natrieme vyšľahaný sneh z bielkov.
4.
.Posypeme aj hrozienkami.Zo zvyšného cesta narobíme tenké pásiky a poukladáme ich na koláč do tvaru mriežky.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.