Pridať recept

Cisársky koláč

12
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
slivky
150 g
mleté vlašské orechy
75 g
citrónová kôra
5 PL
brandy
400 g
pšeničná celozrnná múka
2 KL
prášok do pečiva
7 ks
vajce
125 g
maslo
75 g
med
100 g
kryštálový cukor
50 g
maslo
1 balíček
hrozienka

postup

1.
Slivky a orechy nadrobno posekáme, zmiešame s citrónovou kôrou a s brandy. Do 250 g múky pridáme 1 kávovú lyžičku prášku do pečiva a vanilku.
 
2.
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Do múčnej zmesi vmiešame 1 žĺtok, nakrájané maslo a med. Cesto necháme v chlade odstáť. Zvyšné žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a 2 PL teplej vody. Do zvyšku múky pridáme prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov.
3.
Rúru predhrejeme na 180 °C. Formu vymastíme maslom. Jemné cesto natenko vyvaľkáme, vložíme do formy a po okrajoch vytvoríme 3 cm vysokú obrubu. Do cesta primiešame zmes sušeného ovocia s brandy a roztopeným maslom. Navrch natrieme vyšľahaný sneh z bielkov.
4.
.Posypeme aj hrozienkami.Zo zvyšného cesta narobíme tenké pásiky a poukladáme ich na koláč do tvaru mriežky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať