Studený pes
26
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
tuk
2
ks
vajce
100
g
práškový cukor
1
PL
vanilkový cukor
50
g
kakao
4
PL
mlieko
50
g
mleté mandle
300
g
keksy
postup
1.
Pokrmový tuk roztopíme na slabom ohni. Vajcia vymiešame. Pridáme mlieko s kakaom, cukor a vanilínový cukor a premiešame s vlažným tukom a mandľami. Formu vyložíme alobalom alebo papierom na pečenie. Naň rozotrieme čokoládový krém, poukladáme vrstvu keksov, opäť potrieme čokoládovým krémom, položíme vrstvu keksov a takto pokračujeme, pokým nespotrebujeme všetky suroviny.
2.
Formu prikrajeme tanierom a vložíme na 4 hodiny do chladničky. Keksový koláč vyberieme z formy, odstránime alobal alebo papier, a rozkrájameho na 1 cm široké rezy. Ak koláč uchovávame v chladničke, vydrží najmenej týždeň čerstvý.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.