Pridať recept

Citrónová roláda

8
porcií
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vaječný bielok
200 g
práškový cukor
trochu
soľ
1 PL
vanilkový cukor
8 ks
žĺtok
50 g
polohrubá múka
50 g
maizena
1/2 liter
šľahačka
5 PL
citrónová šťava
trochu
citrónová kôra
2 PL
práškový cukor

postup

1.
Rúru predhrejeme na 200 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie. Bielky so 100 g práškového cukru, soľou a vanilkovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Primiešame žĺtky. Múku zmiešame s maizenou a pomocou kuchynského šľahača postupne vmiesime do snehu.
 
2.
Cesto rozotrieme na plech a pečieme do zlatista 10 minút. Opečené cesto položíme na obrúsok, posypaný 2 PL cukru, a prikryjeme vlhkým studeným obrúskom. Šľahačku dobre vyšľaháme s citrónovou šťavou a kôrou. Prisypeme zvyšný cukor. Odstránime vlhký obrúsok. Citrónovú šľahačku rozotrieme na cesto. Piškótové cesto zrolujeme pomocou obrúska, na ktorom je položené. Posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať