Pridať recept

Teľacie mäso prešpikované šunkou

ingrediencie

500 g
teľacie pliecko
50 g
šunka
50 g
maslo
štipiek
soľ
1 stonka
rozmarín
300 ml
zeleninový vývar
1 PL
hladká múka

postup

Mäso umyjeme, osušíme, prešpikujeme šunkou, osolíme a posypeme rozmarínom. Na rozohriatom masle opečieme zo všetkých strán, podlejeme vývarom a prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia obraciame a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, poprášime múkou, opražíme, zalejeme trochou horúcej vody a niekoľko minút varíme. Mäso nakrájame na plátky, vložíme do šťavy a necháme zovrieť. Podávame s opečenými zemiakmi.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať