Pridať recept

Teľacia roláda plnená hubami

ingrediencie

500 g
teľacie stehno
štipiek
soľ
štipiek
mleté biele korenie
1 PL
horčica
300 ml
zeleninový vývar
200 g
huby
1 ks
cibuľa
štipiek
tymian
trochu
olej
200 ml
sladká smotana
1 PL
hladká múka
1 ks
citrón
1 zväzok
pažitka
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, niekoľko krát narežeme a rozklepeme na väčší plát. Osolíme, okoreníme, potrieme horčicou. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na oleji, pridáme huby, osolíme, posypeme tymianom, posekanou vňaťou a krátko podusíme. Huby natrieme na mäso, zvinieme do rolády a previažeme niťou. Roládu zo všetkých strán opečieme na rozohriatom oleji, podlejeme vývarom, prikryjeme a dusíme domäkka.
 
2.
Počas dusenia obraciame a podlievame. Mäkkú roládu vyberieme, do výpeku dáme zvyšnú plnku, zahustíme smotanou rozmiešanou s múkou a pri miernej teplote varíme 15 minút. Dochutíme soľou a citrónovou šťavou, posypeme pažítkou a ozdobíme petržlenom. Mäso nakrájame na plátky, polejeme omáčkou a podávame s varenou cestovinou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať