Pridať recept

Teľacie rezne s hydinovou pečeňou a šunkou

Teľacie rezne s hydinovou pečeňou a šunkou
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

4 plátky
teľacií rezeň
štipiek
soľ
trochu
hladká múka
trochu
olej
50 g
anglická slanina
150 g
hydinová pečeň
4 plátky
šunka
100 ml
biele víno
štipiek
grilovacie korenie

postup

1.
Teľacie rezne umyjeme, osušíme, osolíme, naklepeme a obalíme v múke. Na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán aspoň po 4 minúty, zároveň opečieme aj plátky šunky. Do výpeku dáme anglickú slaninu nakrájanú na drobné kocky a rozškvaríme.
 
2.
Umyté a osušené pečene nakrájame na jemné rezance, zmiešame s grilovacím korením a opražíme na slanine. Pečeň vyberieme, na rezne dáme plátok šunky, kôpku pečene, výpek zalejeme vínom a chvíľu povaríme. Vzniknutou šťavou polejeme rezne. Takto pripravené teľacie rezne podávame so zemiakovými hranolčekmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajica? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajcia? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Zvýšte opatrnosť! Kde a ako by ste mali všetky jedlá z hydiny vrátane vajec skladovať a ako s nimi manipulovať...
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.