Teľacie rezne s hydinovou pečeňou a šunkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
plátky
teľacií rezeň
štipiek
soľ
trochu
hladká múka
trochu
olej
50
g
anglická slanina
150
g
hydinová pečeň
4
plátky
šunka
100
ml
biele víno
štipiek
grilovacie korenie
postup
1.
Teľacie rezne umyjeme, osušíme, osolíme, naklepeme a obalíme v múke. Na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán aspoň po 4 minúty, zároveň opečieme aj plátky šunky. Do výpeku dáme anglickú slaninu nakrájanú na drobné kocky a rozškvaríme.
2.
Umyté a osušené pečene nakrájame na jemné rezance, zmiešame s grilovacím korením a opražíme na slanine. Pečeň vyberieme, na rezne dáme plátok šunky, kôpku pečene, výpek zalejeme vínom a chvíľu povaríme. Vzniknutou šťavou polejeme rezne. Takto pripravené teľacie rezne podávame so zemiakovými hranolčekmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.