Pridať recept

Vyprážané baranie karé

ingrediencie

750 g
baranie karé
štipiek
soľ
250 g
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
trochu
celé čierne korenie
trochu
hrubá múka
2 ks
vajce
trochu
strúhanka
trochu
olej na vyprážanie

postup

Baranie karé vcelku odblaníme, zbavíme tuku, vložíme do osolenej studenej vody a dáme variť. Keď voda začne vrieť, pridáme koreňovú zeleninu, cibuľu, cesnak, korenie a varíme, až kým mäso nezmäkne. Mäkké mäso vyberieme, necháme vychladnúť, nakrájame na porcie a osolíme. Mäso potom obalíme v múke, vajciach rozšľahaných so soľou a v strúhanke. Na rozohriatom oleji opražíme z oboch strán. Vývar môžeme použiť na prípravu polievky s krupicovými haluškami. Karé podávame s cestovinou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať