Pridať recept

Poľovnícky špíz

ingrediencie

500 g
diviačie mäso
200 g
domáca klobása
150 g
údená slanina
3 ks
šalotka
1 ks
pomaranč
trochu
olej
3 ks
borievka
1 ks
citrón

Cesnaková pasta

2 strúčiky
cesnaku
štipiek
mletá červená paprika
trochu
potlčené korenie
štipiek
soľ
50 g
maslo

postup

1.
Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na kocky a potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali citrónovú šťavu a potlčené borievky. Na niekoľko hodín dáme na chladné miesto. Klobásu nakrájame na kolieska, slaninu na väčšie kocky, cibuľu a pomaranč nakrájame na štvrtky a cibuľu rozoberieme na lupienky. Na drevené špajdle striedavo napichujeme mäso, klobásu, slaninu, cibuľu a pomaranče. Hotové špízy potrieme cesnakovou pastou, opečieme na oleji a upečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s grilovanou zeleninou a zemiakovou kašou.
 
2.
Cesnaková pasta: Cesnak očistíme, pretlačíme a vymiešame so soľou, maslom, korením a paprikou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zaváraniny
Trvanlivé pochúťky z cibule a cesnaku
Pripravte si túto sezónu aj zaujímavé trvanlivé prílohy z cibule a cesnaku.
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...