Pridať recept

Jelenie stehno na čiernom korení

ingrediencie

700 g
jelenie stehno
trochu
potlčené korenie
štipiek
soľ
trochu
olej
2 ks
cibuľa
200 g
koreňová zelenina
200 ml
mäsový bujón
1 PL
horčica
2 PL
hladká múka
trochu
ocot
100 g
prerastená slanina
300 g
hruškový kompót

postup

1.
Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na rezne a naklepeme. Do rezňov povtláčame potlčené korenie, osolíme, na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán a vyberieme. Vo výpeku opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme očistená nakrájanú zeleninu, mäso, posolíme, podlejeme polovicou bujónu, prikryjeme a dusíme domäkka.
 
2.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu rozmixujeme, zahustíme hladkou múkou, horčicou rozmiešanou vo zvyšku bujónu a varíme 15 minút. Omáčku dochutíme octom, vložíme mäso a niekoľko minút povaríme. Údenú slaninu nakrájame na tenké plátky a opečieme. Do slaniny zabalíme hrušky a podávame s mäsom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať