Jelenie stehno na čiernom korení
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
jelenie stehno
trochu
potlčené korenie
štipiek
soľ
trochu
olej
2
ks
cibuľa
200
g
koreňová zelenina
200
ml
mäsový bujón
1
PL
horčica
2
PL
hladká múka
trochu
ocot
100
g
prerastená slanina
300
g
hruškový kompót
postup
1.
Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na rezne a naklepeme. Do rezňov povtláčame potlčené korenie, osolíme, na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán a vyberieme. Vo výpeku opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme očistená nakrájanú zeleninu, mäso, posolíme, podlejeme polovicou bujónu, prikryjeme a dusíme domäkka.
2.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu rozmixujeme, zahustíme hladkou múkou, horčicou rozmiešanou vo zvyšku bujónu a varíme 15 minút. Omáčku dochutíme octom, vložíme mäso a niekoľko minút povaríme. Údenú slaninu nakrájame na tenké plátky a opečieme. Do slaniny zabalíme hrušky a podávame s mäsom.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.