Čokoládová torta s čokoládovou plnkou
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
120
g
maslo
120
g
práškový cukor
5
ks
vaječný žĺtok
120
g
čokoláda alebo 40 g kakao
trochu
citrónová kôra
1
balíček
vanilkový cukor
6
ks
vaječný bielok
150
g
hrubá múka
20
g
maslo na vymastenie
20
g
hrubá múka na vysypanie formy
Čokoládová plnka
150
g
maslo
150
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1
ks
vaječný žĺtok
30
g
čokoláda alebo 10 g kakao
postup
1.
Maslo vymiešame s cukrom, žĺtkami, postrúhanou citrónovou kôrou, vanilkovým cukrom. Zmes miešame pol hodinu. Potom pridáme múku a vyšľahaný sneh z bielkov. Takto pripravené cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme v mierne vyhriatej rúre.
2.
Po vychladnutí tortu rozrežeme, naplníme plnkou, spojíme a polejem čokoládovou polevou.
3.
Čokoládová plnka: Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme žĺtok a zmäknutú čokoládu alebo kakao.
4.
Čokoládová poleva: Zmäknutú čokoládu vymiešame s maslom, kým nevznikne hladký krém. Ak je poleva hustá, rozriedime ju vodou. Takto pripravenú polevu natrieme na upečenú tortu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.