Zemiakové sufflé
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
zemiaky
175
ml
smotana
60
g
maslo
4
ks
vajce
soľ
maslo na vymastenie
strúhanka
postup
1.
Dôkladne umyjeme zemiaky a upečieme ich dozlata v šupke v rúre. Vydlabeme dužinu a pretlačíme. Žĺtka a bielky oddelíme a z bielkov pripravíme tuhý sneh.
2.
Vypracujeme cesto z pretlačených zemiakov, masla, soli, žĺtkov, smotany a potom do neho primiešame aj vypracovaný sneh.
3.
Maslom potrieme formu a vysypeme ju strúhankou. Do formy dáme cesto a sufé budeme piecť vo vyhriatej rúre na 160°C približne 35 minút. Počas pečenia sa, ale nesmie otvárať rúra pretože by suflé kleslo.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.