Pridať recept

Pizza zo zemiakového cesta

ingrediencie

500 g
zemiaky
200 g
slanina
500 g
paradajka
200 g
mozzarella
150 g
hladká múka
2 PL
olivový olej
3 ks
cibuľa
4 PL
petržlenová vňať
1 ks
vajce
muškátový kvet
soľ

postup

1.
Ošúpeme zemiaky a v posolenej vode ich uvaríme. Precedíme ich a ešte teplé nastrúhame a necháme vychladnúť. Pridáme múku, vajce, olej, osolíme a ochutíme muškátovým kvetom a zo surovín vypracujeme hladké cesto.
 
2.
Na kocky pokrájame slaninu, vyškvaríme ju a vyberieme. Nahrubo pokrájame cibuľu a na tomto tuku ju opražíme.
3.
Cesto následne rozdelíme na 4 časti a vyvaľkáme z nich placky, ktoré by mali mať priemer 20 cm. Na ne rozložíme plátky olúpaných paradajok, opraženej cibuľky, posypeme petržlenovou vňaťou, nastrúhanou mozzarellou a slaninou. Budeme piecť 25 minút v predhriatej rúre na 200°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
16.1.2015 18:14 | |
+10 -4
mňam :O
Podobné články
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Lepenice
Len málo ľudí robí ešte tento recept! Ak máte doma zemiaky, urobte si LEPENICE! Toto zemiakové jedlo chutí všetkým a sýta večera je hotová do pol hodiny
Nemáte čas po práci na zdĺhavé varenie? Pripravte si spolu s nami toto fantastické jedlo a nasýtite celú...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.