Pridať recept

Falošný srnčí chrbát

ingrediencie

100 g
bravčová pečeň
6 ks
rožok
5 ks
vajce
2 ks
cibuľa
2 PL
bravčová masť
4 PL
mlieko
soľ
mleté čierne korenie
1 ČL
vegeta
1 štipka
rasca
strúhanka na vysypanie formy

postup

1.
Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme k nej rožky pokrájané na drobné kúsky a opražíme ich.
 
2.
Časť pečene zomelieme a časť pokrájame. Časť pomletej pečene primiešame k zmesi cibule a rožkov, pridáme žĺtky, mlieko, koreniny, soľ a dobre premiešame. Do masy potom pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.
3.
Formu na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme strúhankou. Na dno uložíme na menšie kúsky nakrájanú pečeň a na ňu navrstvíme pripravenú zmes z pomletej pečene. Dáme piecť do rúry, kým povrch nezhnedne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Pečeňové delikatesy
Pečeňové delikatesy: Pripravte si vyprážanú pečeň, halušky do polievky či domácu paštétu
Vnútornosti sa už na našich tanieroch neobjavujú tak často ako v minulosti. Napriek tomu nám aj tie dokážu...
Dobroty zo starších rožkov
Dobroty zo starších rožkov: Zapekanky, bake rolls či sladké rožky v mlieku
V každej domácnosti z času na čas zvýši rožok či iné pečivo. Nevyhadzujte ho! Dajte zbohom plytvaniu...
Upečte doma rôzne druhy pečiva
S týmito overenými receptami a radami upečiete vždy na jednotku!
Pečenie chleba sa stalo i vďaka kváskovaniu veľkým hitom. Keď ste už zvládli tento dôležitý krok, môžete...
Overené recepty na rožky, žemle i bagety aj pre začiatočníkov
Pečieme doma: Overené recepty na rožky, žemle i bagety aj pre úplných začiatočníkov
Niet nad teplé, chrumkavé pečivo priamo z rúry. Ak sa pohrávate s myšlienkou upiecť okrem domáceho chlebíka aj...
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!