Pridať recept

Ryžový nákyp s tvarohom a hruškami

Ryžový nákyp s tvarohom a hruškami
Zdroj: dobruchut.sk

ingrediencie

300 g
ryža
8 dl
mlieko
3 PL
kryštálový cukor
1 ks
vajce
soľ

Plnka

1 ks
tvaroh
5 ks
hrušky
hrozienka
1 ks
vajce
2 PL
kryštálový cukor
1 PL
škorica
4 ks
vajce
100 g
maslo
1/2 ks
vanilkový puding

postup

1.
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, dáme do hrnca variť s mliekom, štipkou soli, 1 vanilkovým cukrom a 3 PL kryštálového cukru. Počas varenie miešame, aby neprihorela.
 
2.
Po uvarení necháme vychladnúť a potom primiešame nastrúhané hrušky, tvaroh, kryštálový cukor, vanilkový cukor, škoricu, žĺtky, hrozienka, roztopené maslo, pol sáčku vanilkového pudingu a sneh z bielkov.
3.
Formu na pečenie vymastíme maslom, ja som nemala strúhanku, tak som ju vysypala podrvenými corn flakeskami.
4.
Dáme piecť do rúry a pečieme cca 20 min. Podávame poliate šťavou z hruškového kompótu, alebo javorovým sirupom
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
Dávate hrušky do chladničky? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Dávate hrušky do chladničky? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Sú zrelé a máme na ne chuť. Aby hrušky zostali čo najdlhšie chutné, existuje niekoľko trikov na ich správne...
Toto lokálne ovocie je úplne podceňované: Nezabudnite ho prihodiť do košíka pri ďalšom nákupe potravín
Toto lokálne ovocie je úplne podceňované: Nezabudnite ho prihodiť do košíka pri ďalšom nákupe potravín
V našich sadoch rastie jedno ovocie, ktoré chutí fantasticky, obsahuje množstvo živín a hodí sa do sladkých...
Rezance s tvarohom a slaninou
Prázdna chladnička? Beriem tvaroh a robím tieto lacné pochúťky, hotové behom pár minút a sýta celá rodina!
Za málo peňazí - veľa muziky! Inšpirujte sa a varte lacno, dnes tieto pochúťky s tvarohom.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!