Pridať recept

PIZZA ako osie hniezdo

10
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hladká múka
1 ks
vajce
1/2 liter
mlieko
1 dl
olej
1 kocka
droždie
1 ČL
cukor
2 ČL
soľ
Náplň
kečup
oregano
200 g
šunka
1 konzerva
kukurica
1 konzerva
šampiňóny
1 ks
červená paprika
syr Eidam
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Z cesta urobíme riadne kysnuté cesto, ktoré necháme kysnúť.
 
2.
Všetky suroviny nakrájame na maličké kúsky. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti. Každú vyváľame na väčší plát, ktorý potrieme kečupom, posýpeme oreganom a naukladáme narezane suroviny. Potom plát pomaly zrolujeme ako závin. Narežeme ho asi na 7-8 cm kúsky a tie ukladáme na vymastený plech. Každý kus rukou pritlačíme, aby vznikla placka.
3.
Cesto potrieme vajíčkom a dáme piecť do rúry. Pred dopečením posýpeme strúhaným syrom. Náplň môžeme ľubovoľne meniť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...