Pridať recept

Kuracie rizoto

ingrediencie

250 g
ryža
125 g
sušené hríby
150 g
varené kuracie mäso
125 ml
hydinový vývar
100 g
strúhaný syr
2 PL
olivový olej
2 ks
cibuľa
1 konzerva
paradajkový pretlak
mleté čierne korenie

postup

1.
Umyjeme ryžu a dáme ju do osolenej vriacej vody a povaríme ju štvrť hodinky. Následne ju zlejeme a necháme ju odkvapkať na sitke.
 
2.
Očistíme cibuľu a speníme ju na oleji, pridáme huby, ktoré sme vopred namočili do vody a pokrájali ich. Potom primiešame nadrobno pokrájané mäso a paradajkový pretlak. Dobre premiešame, zalejeme vývarom, okoreníme a na záver primiešame postrúhaný syr. Ale už nevaríme.
3.
Do misky dáme ryžu, prelejeme ju pripravenou zmesou a dôkladne premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajica? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajcia? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Zvýšte opatrnosť! Kde a ako by ste mali všetky jedlá z hydiny vrátane vajec skladovať a ako s nimi manipulovať...
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...