Pridať recept

Šalát z kvasenej kapusty

ingrediencie

500 g
kvasená kapusta
50 g
tekvica
50 ml
voda
trochu
kapustová šťava
3 PL
olej
1 ks
šalotka
štipiek
drvená rasca
štipiek
cukor
štipiek
soľ
1 PL
pažitka

postup

Kapustu, tekvicu a šalotku pokrájame nadrobno a zamiešame. Z vody, kapustovej šťavy, rasce, cukru, soli, oleja a pažítky pripravíme zálievku. Zalejeme ňou kapustu a poriadne ju premiešame. Môžeme pridať aj nastrúhané jablko.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fermentácia
Fermentované potraviny: Ktoré sú najzdravšie a prečo?
Proces fermentácie využíva na konzervovanie potravín mikróby – baktérie a kvasinky. Netreba sa ich však báť...
Nakladaná kapusta
Pripravte kvasenú kapustu do pohárov!
Nemáte súdok na kvasenie alebo jednoducho nezjete behom roka toľko kyslej kapusty? Pripravte si tento rok kvasenú...
Kyslá kapusta
Ako pripraviť výbornú kyslú kapustu
Poradíme s výberom súdka i tej správnej kapusty. Máme pre vás tiež overený recept na fantastickú domácu kyslú kapustu.
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!