Churros
nízka
náročnosť
ingrediencie
240
g
hladká múka
30
g
maslo
300
ml
voda
2
ks
vajce
olej na vyprážanie
krupicový cukor
vanilkový cukor
postup
1.
Do vriacej posolenej vody s maslom pridáme preosiatu múku, následne zmiernime teplotu a budeme miešať vareškou tak dlho, až kým sa cesto neprestane lepiť na steny a dno nádoby, nevytvorí sa guľa a na dne nádoby sa neobjaví biely povlak. Do studenej misky dáme sparené cesto a budeme ho spracovávať, až kým nevychladne. Do vlažného cesta budeme pridávať jedno vajce a potom druhé a dôkladne ich zapracujeme.
2.
Týmto cestom naplníme cukrárske vrecko s nadstavcom a do rozohriateho oleja nastriekame špirálu, ktorú vypražíme z oboch strán dozlatista.
3.
Na mriežke necháme odkvapkať špirálu a pokrájame ju na kúsky dlhé približne 10 cm a obalíme ho v cukre, ktorý sme zmiešali s vanilkovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.