Pridať recept

FOTORECEPT: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč

Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
20
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1/2 kocka
droždie
350 g
múka špaldová
1 PL
olej
1 PL
cukor
300 ml
sušené mlieko

Obloha

500 g
marhuľa
500 g
hrušky
ovocný džem

Mrvenička

100 g
múka špaldová
100 g
Hera
100 g
cukor

postup

1.
Najprv si urobíme kvások: Do misky rozmrvíme droždie, pridáme štipku cukru a zalejeme mliekom. Necháme vykysnúť na teplé miesto.
Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Vykysnutý kvások pridáme do misy s preosiatou múkou.
Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Pridáme 1 PL cukru a zalejeme prilejeme teplé mlieko. Rukami vypracujeme vláčne cesto. (Ak je cesto príliš tuhé, prilejeme ešte mlieko).
Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Na záver prilejeme olej, ešte premiešame rukami a cesto dáme vykysnúť na teplé miesto (cca 40 minút).
Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Cesto vyvaľkáme a preložíme na olejom vymastený plech.
Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Cesto potrieme ľubovoľným džemom alebo lekvárom a poukladáme na vrch na mesiačiky nakrájané marhuľe a hrušky.
Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Na záver posypeme mrveničkou, ktorú sme si urobili z múky, masla a cukru.
Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
8.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Koláč je hotový, keď sa začnú odliepať okraje a mrvenička bude krásne pripečená a zlatistá.
Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Fotorecept: Špaldový hruškovo-marhuľový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
9.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
Kysnuté rožteky bez plnky
Fantastické kysnuté rožteky: Sú také dobré, že nepotrebujú žiadnu plnku
Pripravte si tieto vynikajúce sladké rožky k rannej či poobedňajšej káve.
Valašský frgál
Vyskúšajte frgál: Okrem povestnej slivovice pripravujú na Valašsku aj tento tradičný koláč
Valašský frgál poteší všetkých milovníkov kysnutého cesta a sladkých plniek.
Dávate hrušky do chladničky? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Dávate hrušky do chladničky? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Sú zrelé a máme na ne chuť. Aby hrušky zostali čo najdlhšie chutné, existuje niekoľko trikov na ich správne...
Toto lokálne ovocie je úplne podceňované: Nezabudnite ho prihodiť do košíka pri ďalšom nákupe potravín
Toto lokálne ovocie je úplne podceňované: Nezabudnite ho prihodiť do košíka pri ďalšom nákupe potravín
V našich sadoch rastie jedno ovocie, ktoré chutí fantasticky, obsahuje množstvo živín a hodí sa do sladkých...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...