Zeleninové karbonátky
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
mrkva
100
g
kel
150
g
karfiol
1
ks
vajce
soľ
20
g
hladká múka
mleté čierne korenie
100
g
strúhanka
hladká múka na obaľovanie
vajce na obaľovanie
strúhanka na obaľovanie
150
g
tuk na vyprážanie
postup
1.
Očistenú a umytú zeleninu nakrájame na väčšie kúsky, vložíme do osolenej vody, uvaríme do polomäkka a scedíme. Necháme odkvapkať.
2.
Vychladnutú zeleninu pomelieme na mäsovom strojčeku, pridáme vajce múku, soľ, mleté čierne korenie a strúhanku. Zmiešame aby nám vznikla tuhšia masa. Ak je málo tuhá, pridáme strúhanku.
3.
Z masy formujeme karbonátky, ktoré obalíme v múke, rozšľahanom vajci, strúhanke a v malom množstve tuku vypražíme.
4.
Podávame so zemiakmi a zeleninou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.