Pridať recept

Zapečená plnená kapusta

ingrediencie

250 g
bravčové mäso mleté
250 g
ryža
2 ks
cibuľa
2 ks
vajce
soľ
mleté čierne korenie
1 ks
kapusta
1 kg
kyslá kapusta
200 ml
smotana

postup

1.
Plnka: Ryžu umyjeme, sparíme a necháme odkvapkať. K odkvapkanej ryži primiešame mleté mäso, nadrobno nasekanú cibuľu, vajce, soľ, mleté čierne korenie a všetko spolu dobre zamiešame.
 
2.
Kapustné listy sparíme horúcou vodou, naplníme plnkou a previažeme niťou.
3.
Do väčšej vymastenej misy dáme vrstvu kyslej kapusty, na ňu uložíme naplnené kapustné listy a prikryjeme vrstvou kyslej kapusty. Zalejeme smotanou a prikryté pomaly udusíme v rúre do mäkka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Dusená kapusta
Ako pripraviť najlepšiu dusenú kapustu? Overený recept, s ktorým sa vždy podarí
Kapustu – typickú jesennú zeleninu si v tomto období vychutnávame v rôznych formách. Surovú pridávame...
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Dokonale šťavnaté a úžasne voňavé. Túto vychytávku na mleté rezne sa oplatí poznať!