Pridať recept

Thajské pražené rezance

ingrediencie

175 g
tenké ryžové rezance
1 vetvička
citrónová tráva
3 PL
jedlý olej
3 ks
vykostené kuracie prsia bez kože, nakrájané na pásiky
1 ks
cibuľa
1 ČL
nastrúhaný ďumbier
1 ks
paprička čili, nasekaná najemno bez semien
1 ks
paprika, pokrájaná na pásiky
2 ks
čínska kapusta, nakrájaná najemno
2 PL
sójová omáčka
1 PL
thajská rybacia omáčka
1 ČL
sladká čili omáčka

postup

1.
Rezance na močíme do misky s vriacou vodou a postupujeme podľa návodu na obale. Scedíme a odložíme nabok. Medzitým z citrónovej trávy otrháme vonkajšie lístky a odrežeme drevnatý koniec stonky. Posekáme najemno.
 
2.
Vo woku rozohrejeme 2 PL oleja. Pridáme kuracie mäso a za stáleho miešania prudko pražíme 2-3 minúty, aby mierne zhnedlo. Vyberieme z panvice a odložíme nabok.
3.
Plameň trocha zmiernime, pridáme zvyšný olej, cibuľu a za stáleho miešania pražíme 2 minúty. Pridáme citrónovú trávu, ďumbier, čili papričku, papriku. Zmes stále miešame a pražíme ešte 2 minúty.
4.
Pridáme čínsku kapustu, miešame a pražíme ďalšie 2 minúty. Potom k zmesi vrátime mäso a pridáme rezance. Prilejeme sójovú, rybaciu, čili omáčku. Všetko spolu miešame na prudkom plameni 2-3 minúty, aby sa mäso dôkladne prepieklo. Hneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať