Pridať recept

Toskánska fazuľová polievka

ingrediencie

4 PL
extra panenský olivový olej
1 ks
cibuľa
2 ks
mrkva
1 ks
pór
2 strúčiky
cesnaku
1 konzerva
olúpané a pokrájané rajčiaky
1 PL
paradajkový pretlak
900 ml
kurací vývar
soľ
mleté čierne korenie
1 konzerva
fazuľa
250 g
baby špenát

postup

1.
Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, mrkvu a pór a pozvoľna pražíme 10 minút. Zelenina má zmäknúť, nie však zhnednúť. Pridáme cesnak a pražíme 1 minútu. Pridáme rajčiaky, rajčiakový pretlak a vývar. Podľa chuti osolíme, okoreníme.
 
2.
Polovicu fazule roztlačíme vidličkou a vmiešame do hrnca. Uvedieme do varu, potom plameň zmiernime a necháme pozvoľna vrieť 30 minút.
3.
Do hrnca pridáme zvyšnú fazuľu a špenát. Varíme ďalších 30 minút.
4.
Napokon naložíme polievku a pokvapkáme troškou olivového oleja.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať