Pridať recept

Pad Thai

ingrediencie

2 PL
nasekaná koriandrová vňať
1 ks
čili paprička
4 PL
jedlý olej
250 g
očistená surová tigria kreveta
4 ks
šalotka
1 PL
cukor
4 ks
vajce
2 PL
ustricová omáčka
1 PL
thajská rybacia omáčka
1 ks
limetka
350 g
ryžové rezance, uvarené podľa návodu na obale
250 g
sójové klíčky
4 ks
jarná cibuľka
115 g
opražené neslané arašidy

postup

1.
Koriandrovú vňať a čili papričku zmiešame s olejom. Polovicu tejto zmesi ohrejeme vo woku, pridáme krevety a za stáleho miešania pražíme 1 minútu. Vyberieme z woku a odložíme nabok.
 
2.
Do woku dáme zvyšný bylinkový olej, pridáme šalotku, miešame a prsžíme 1 minútu. Pridáme cukor a vajcia a za stáleho miešania pražíme 1 minútu, aby z tuhnúcich vajec vznikla praženica.
3.
Primiešame ustricovú a rybaciu omáčku, limetovú šťavu, rezance, sójové klíčky. Do woku vrátime krevety. Miešame a pražíme 2 minúty, potom prisypeme jarnú cibuľku a polovičné množstvo arašidov. Všetko spolu na panvici natriasame 1-2 minúty, kým zmes nezačne vrieť. Potom odstavíme zo sporáka.
4.
Jedlo rozdelíme do 4 misiek, povrch posypeme zvyšnými arašidmi a ozdobíme bylinkami. VHODNÁ PRÍLOHA: Čerstvý šalát zo sójových klíčkov a strúhanej mrkvy, ochutený limetovou šťavou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BalovaM
30.12.2016 02:21 | |
+3 -1
Naozaj chutne lahke jedlo, z mojich prvych v Thajsku. Arasidy tu zvyknu pridat nakoniec rozdrvene, len tak na okraj taniera.Nespomina sa ananas, uzasne chuti.