Palinové kurča na smotane
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
PL
repkový olej
30
g
maslo
4
ks
kuracie prsia
250
g
šalotka
1
ČL
provensálske korenie
2
strúčiky
cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
250
ml
kurací vývar
120
ml
suché biele víno
250
g
creme fraiche
2
PL
palina
250
g
šampiňóny
postup
1.
V ohňovzdornej nádobe s olejom pomaly roztopíme maslo. Pridáme kuracie prsia kožou dolu a pražíme 3 minúty do zlatohneda. Potom ich obrátime a pražíme ďalšie 2 minúty.
2.
Mäso necháme obrátené kožou hore a nasypeme naň šalotku, provensalske korenie,, nakrájané šampiňóny, cesnak, soľ a korenie podľa chuti. Prilejeme vývar s vínom a uvedieme do varu. Potom plameň stíšime na minimum, nádobu zakryjeme a necháme pomaly vrieť 25 minút, kým mäso nezmäkne. Keď doň pichneme nožíkom, musí vytekať priezračná šťava. Kuracinu vyberieme a odložíme nabok. Omáčku ešte varíme, kým sa jej objem nezredukuje asi na polovicu.
3.
Do omáčky primiešame creme fraiche, nasekanú palinu a varíme do zhustnutia. Podľa potreby dochutíme. Mäso vykostíme, poukladáme na taniere, polejeme omáčkou a ozdobíme vetvičkami paliny. VHODNÁ PRÍLOHA: Varená dlhozrnná ryža alebo zemiaková kaša ochutená olivovým olejom, čiernym korením a odkôstkovanými čiernymi olivami posekanými nadrobno.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.