Pridať recept

Pravá,,Kulajda´´

ingrediencie

1 hrsť
huby
4 ks
zemiaky
1,5 litre
voda
štipiek
soľ
3 ks
celé nové korenie
3 ks
celé čierne korenie
1 ks
bobkový list
štipiek
rasca
200 ml
sladká smotana
2 PL
hladká múka
trochu
ocot
1 PL
kôpor
2 ks
uvarené vajce natvrdo

postup

Huby očistíme a pokrájame na väčšie kúsky. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Spolu s hubami ich vložíme do osolenej vody aj s korením. Dáme variť, a keď sú zemiaky mäkké prilejeme smotanu rozhabarkovanú s múkou, premiešame a ešte chvíľu povaríme. Dochutíme octom a pridáme posekaný kôpor. Do tanierov dáme polovičku uvareného vajca natvrdo a zalejeme polievkou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kulajda: Chutná, lacná a sýta polievka z južných Čiech
Kráľovná hubových polievok: Sýta a lacná Kulajda
Zemiaky, sušené huby, kyslá smotana a kôpor. Na tom niet, čo pokaziť.
Staročeská kulajda
Staročeská KULAJDA podľa tradičného receptu: Najlepšie hubové polievky na jednom mieste + video
Výborná krémová polievka z českej kuchyne, ktorú milujeme aj my Slováci. Vyskúšajte staročeskú kulajdu...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...