Pridať recept

Tmavá čokoláda s jahodami

ingrediencie

250 g
tmavá čokoláda
100 ml
smotana na varenie
200 g
jahody
200 ml
šľahačková smotana
150 g
griotka

postup

1.
Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a vložíme do kastróla. Nalejeme smotanu na varenie a za stáleho miešania necháme čokoládu rozpustiť na miernom ohni. Po vychladnutí vmiešame vyšľahanú smotanu. Čokoládový krém rozdelíme do štyroch pohárov alebo misiek v dvoch vrstvách, medzi ktoré naukladáme čerstvé jahody a polejeme ich grilotkou.
 
2.
TIP: Takto isto môžeme použiť aj bielu čokoládu a napríklad lesné ovocie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.
Nostalgické dobroty z čerstvých jahôd
Pripravte si s nami nostalgické pochúťky: Šľahačkový pohár, jahodová dreň či roláda
Jahodové maškrty, ktoré odolali času a sú stále populárne aj dnes.
Jahody
Super zdravá maškrta: Jahody zlepšujú náladu i koncentráciu
Doprajte si jahody každý deň. Vždy vás odmenia dobrou náladou.
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...
Kontaminované jahody boli dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Kontaminované jahody mali byť dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Čerstvé jahody pochádzajúce z Maroka mali byť dodané aj na územie Slovenska, konkrétne do zariadenia...