Tmavá čokoláda s jahodami
4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
tmavá čokoláda
100
ml
smotana na varenie
200
g
jahody
200
ml
šľahačková smotana
150
g
griotka
postup
1.
Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a vložíme do kastróla. Nalejeme smotanu na varenie a za stáleho miešania necháme čokoládu rozpustiť na miernom ohni. Po vychladnutí vmiešame vyšľahanú smotanu. Čokoládový krém rozdelíme do štyroch pohárov alebo misiek v dvoch vrstvách, medzi ktoré naukladáme čerstvé jahody a polejeme ich grilotkou.
2.
TIP: Takto isto môžeme použiť aj bielu čokoládu a napríklad lesné ovocie.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.