Jablkové želé
nízka
náročnosť
ingrediencie
3/4
kg
jablko
1
šálka
voda
2
PL
cukor
2
ks
klinčeky
citrónová šťava
20
g
želatína
postup
1.
Jablká olúpeme a nakrájame na švrťky. Podusíme ich s trochou vody, cukrom, klinčekom a citrónovou šťavou. Dusíme až dokým nezmäknú. Trochu šťavy odlejeme a keď vychladne, rozpustíme v nej želatínu. Zvyšok šťavy prelisujeme cez sito.
2.
Keď želatína zmäkne, rozpustíme ju na miernom ohni a precedíme do kaše. Želé necháme vychladnúť v malých formách umytých studenou vodou. Pred vyklopením prikryjeme formičky v teplej vode namočenou utierkou. Jablkové želé môžeme podávať s lístkami mäty.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.