Grilované špízy s cuketou
2
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hovädzia roštenka
2
ks
cuketa
2
ks
farebná paprika
1
ks
šalotka
12
ks
cherry pardajky
trochu
rozmarín
Marináda
3
PL
olivový olej
1
PL
vínny ocot
2
strúčiky
cesnaku
1
KL
paprička čili
1
KL
sójová omáčka
postup
1.
Marinádu pripravíme v miske zmiešaním olivového oleja, vínneho octu, pretlačeného cesnaku, nasekanej čili papričky, sójovej omáčky a poriadne premiešame.
2.
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kocky a namočíme na noc do marinády.
3.
Zeleninu umyjeme, pokrájame na rovnaké štvorčeky. Na grilovacie ihly napichujeme postupne zeleninu a mäso. Špízy položíme na rozohriaty gril a za občasného potretia marinádou grilujeme zo všetkých strán. Počas grilovania položíme na špízy romarín, ten dodá mäsu a zelenine nádhernú vôňu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.