Pridať recept

Krémová zelerová polievka

ingrediencie

1 ks
zeler
60 g
maslo
20 g
hladká múka
1 ks
žĺtok
100 ml
mlieko
štipiek
mleté biele korenie
1 ks
žemľa
štipiek
soľ

postup

1.
Zeler očistíme a pokrájame na malé kocky. V hrnci zohrejeme polovicu masla, pridáme zeler a chvíľu ho dusíme. Prilejeme asi 500 ml vody, osolíme, prikryjeme a dusíme domäkka. Odstavíme a rozmixujeme dohladka.
 
2.
Zo zvyšného masla pripravíme bledú zápražku. Zalejeme 500 ml studenej vody, pridáme rozmixovaný zeler, ochutíme korením a chvíľu povaríme. Nakoniec pridáme žĺtok rozšľahaný s mliekom a za stáleho miešania privedieme k varu.
3.
Do horúcej polievky pridáme krutóny, ktoré urobíme zo starej opraženej žemle a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémové polievky
Vždy hustá a krémová polievka: Tieto triky si rozhodne uložte!
Ako premeniť vodovú polievku na krémovú, ak nechcete použiť múku? Existujú rôzne triky vrátane použitia...
Krémové polievky s nivou
Zahrejte sa: S dvoma jesennými, krémovými polievkami s nivou
Karfiol a tekvica v dvoch vynikajúcich, super jednoduchých polievkach ozvláštnených prídavkom syra s modrou plesňou.
Krémové polievky v chrumkavom bochníku
Poctivá večera: Krémové polievky v chrumkavom bochníku
Vynikajúca kombinácia chrumkavého pečiva a poctivej krémovej polievky.
Karfiolová polievka s jarnou zeleninou
Keď dostanete chuť na krémovú polievku, siahnite po karfiole
Vďačná polievka z čerstvej zeleniny, ktorá zasýti a zahreje na duši.
Najlepšie krémové polievky na zahriatie
Keď vonku zavládne sychravé počasie a chlad, je poctivá, hustá a hlavne horúca polievka tou najlepšou voľbou...
Riedka gulášová polievka
Polievky na každú príležitosť!
Nie je polievka ako polievka! Tu je zoznam tých naj, zoradených podľa chodov.