Pridať recept

Steak na grile

ingrediencie

600 g
hovädzia roštenka
120 ml
červené víno
1 PL
vínny ocot
2 KL
steakové korenie
trochu
mleté čierne korenie
1 PL
cesnakový olej

postup

1.
Hovädzie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie. Marinádu si pripravíme z červeného vína, vínneho octu, korenia a cesnakového oleja. Mäso v nej necháme aspoň dve hodiny odpočívať v chlade.
 
2.
Mäso položíme na gril z jednej strany, otáčame pomocou grilovacích klieští a grilujeme aj z druhej strany. Pomocou teplomera zistíme prepečenie mäsa. Hotové mäso osolíme, vložíme do alobalu a chvíľu necháme odležať.
3.
Stredne krvavý steak má vnútri 55°C a pečieme ho 3-4 minúty. Stredne prepečený steak má vnútri teplotu 60°C a pečie sa 4-5 minút. Takmer prepečený steak má vnútri teplotu 65°C a opekáme ho 5-6 minút z každej strany a úplne prepečený má teolotu až 71°C a pečieme ho 7-8 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...