Pridať recept

Krupicový nákyp s jablkami

6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 liter
mlieko
250 ml
detská krupica
2 ks
vajce
1 kg
jablko
2 ks
vanilkový cukor
220 g
kryštálový cukor
1 ks
škoricový cukor
80 g
maslo
1 balíček
škoricový cukor

postup

1.
Z mlieka, detskej krupice a zo 70 g kryštálového cukru uvaríme hustú kašu, ktorú odstavíme a premiešame s 1/3 masla. Jablká očistíme, nahrubo nastrúhame, pridáme škoricový, vanilkový cukor a premiešame.
 
2.
Zapekaciu misu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a dáme do nej polovicu kaše. Na kašu navrstvíme polovicu jabĺk a postup zopakujeme znova. Povrch jabĺk potrieme maslom a dáme predpiecť do vyhriatej rúry. Z bielkov a zo zvyšného cukru vymiešame tuhý sneh, ktorý rozotrieme na povrch, vložíme do rúry a upečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.