Pridať recept

Marocká jahňacina s kuskusom

4
porcie
100
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
cibuľa
1 ČL
mletý koriander
1 ČL
mletá rasca
1 ČL
ďumbier mletý
1 ČL
tymian
2 PL
slnečnicový olej
900 g
vykostená jahňacina
2 PL
hladká múka
300 ml
pomarančová šťava
600 ml
kurací vývar
120 g
sušená marhuľa
soľ
mleté čierne korenie
200 g
kuskus
mätové lístky

postup

1.
Do väčšej sklenenej misy dáme cibuľu, koriander, rascu, ďumbier, tymian a 1 PL oleja. Pridáme mäso a premiešame. Zakryjeme, vložíme do chladničky a marinujeme aspoň 3 hodiny alebo cez noc.
 
2.
Keď je mäso pripravené, vyhrejeme rúru na 160 °C. Do menšej misky nasypeme múku, pomaly do nej prilievame pomarančovú šťavu a vymiešame hladké cesto. Odložíme nabok.
3.
V ohňovzdornej nádobe prudko rozohrejeme vyšný olej, pridáme mäso. Často miešame a pražíme 5 minút. Potom ho zalejeme vývarom.
4.
Do hrnca s mäsom a vývarom vlejeme pripravené cesto a za stáleho miešania uvedieme do varu. Potom hrniec odstavíme nabok, zakryjeme a vložíme na 1 hodinu do rúry.
5.
Nádobu z rúry vyberieme, primiešame marhule, znova zakryjeme a vrátime do rúry. Pečieme 20 minút, kým mäso nezmäkne.
6.
Medzitým do väčšej misy nasypeme kuskus a osolíme ho. Zalejeme ho vriacou vodou do výšky asi 2,5 cm. Zakryjeme čistou utierkou a dáme na 10 minút odstáť. Prevzdušníme vidličkou a odložíme na teplé miesto. Hotové mäso podľa potreby dochutíme soľou a korením, posypeme mätovými lístkami a podávame s horúcim kuskusom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať