Kyjevský kurací rezeň
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
kuracie prsia
4
strúčiky
cesnaku
1
ks
citrón
kôpor
soľ
mleté čierne korenie
8
PL
maslo
1/4
šálka
hladká múka
1
ks
vajce
1/2
šálka
strúhanka
1/4
šálka
rastlinný olej
postup
1.
Umyjeme mäso a do každého kusu narežeme zo strany kapsu.
2.
Ošúpeme cesnak a prelisujeme ho. Kôru citróna nastrúhame. Kôpor opláchneme, osušíme a otrháme. Do misky s cesnakom pridáme kôpor, citrónovú kôru, soľ, korenie, maslo a premiešame.
3.
Kuracie kapsy naplníme maslovou zmesou, uzavrieme špáradlom a necháme ho odpočinúť v chladničke, aby úplne stuhlo.
4.
Do 3 misiek pripravíme múku, vajce a strúhanku. Mäso osolíme, okorenme a jednotlivé porcie postupne obaľujeme v múke, vajíčku a nakoniec v strúhanke.
5.
V stredne veľkej panvici rozohrejeme olej a rezne vyprážame pri vyššej teplote asi 4 minúty na každej strane na chrumkavo. Môžeme podávať s cestovinami, zemiakmi, kelom, kapustou, či s hráškom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.