Pridať recept

FOTORECEPT: Cassoulet - francúzsky fazuľovo mäsový hrniec

Fotorecept: Cassoulet - francúzsky fazuľovo mäsový hrniec
Zdroj: vybusna

ingrediencie

Na vývar

250 g
suchá biela fazuľa
1 ks
mrkva
3 ks
šalotka
1 ČL
celé nové korenie
1 ČL
celé korenie
1 PL
hrubá morská soľ

Do pekáča

1 ks
husacie, alebo 2 ks kacacie stehna
300 g
prerastany bocik aj s kozou
3 ks
bravčové rezne
300 g
nezaúdené klobásky na grilovanie
300 ml
lúpané paradajky
6 strúčikov
cesnaku
3 hrste
strúhanka
kyticka byliniek , ja som mala rozmarin, salviu, majoranku, bobkovy list
husacia, alebo kacacia mast
soľ
čerstvé mleté čierne korenie
fazuľový vývar

postup

1.
24 hodin dopredu dame namocit velku bielu fazulu....vodu pocas namacania niekolkokrat vymenime. V den pecenia, rano fazulu v neslanej vode varime hodinu. Po hodine vodu vylejeme. Do pekaca dame piect husacie, alebo kacacie stehno, ktore osolime a posypeme mletou rascou. Stehno som nepodlievala...po hodine som zliala vypeceny tuk a nechala ho dopiect dalsich 40 minut. Co sa tyka tohto stehna, tak som trochu zmatena, pretoze v receptoch pouzivaju konfitovane maso, co je upecene maso zaliate v masti. Takze ja som to pochopila tak, ze mame pracovat s uz upecenou husacinou (kacacinou) a tak som to aj urobila. Z bociku odrezeme kozu a nakrajame ho na pasiky...mne vysli 4 pasiky. Kozu a jeden cely pasik masa pridame ku fazuli + ocistenu mrkvu, salotky a lyzicu celeho korenia (nove + cierne). Zalejeme vodou, pridame dobru lyzicu soli a fazulu varime dalsiu hodinu...resp. dovtedy, kym nie je fazula makka, ale nerozpadava sa. Vyvar zlejeme do nadoby. Na husacom tuku opecieme dobre zo vsetkych stran rezne, pasiky z bociku a klobasky. Pokusala som sa opiect aj tie osusene uvarene koze a 1 uvareny pasik, ale strasne strielal vsetok tuk na vsetky strany, takze to neodporucam. Do vyssieho pekaca na dno dame uvarene koze + uvareny bocik. Polejeme to vypecenym tukom zo stehna.
Fotorecept: Cassoulet - francúzsky fazuľovo mäsový hrniec
Fotorecept: Cassoulet - francúzsky fazuľovo mäsový hrniec
Zdroj: vybusna
 
2.
Nasypeme polovicu uvarenej fazule, polejeme ju polovicou paradajkovej stavy, posypeme nakrajanou mrkvou z vyvaru a naplatkujeme 3 ocistene struciky cesnaku. Vrstvu zlahka posolime a posypeme cerstvo mletym korenim.
Fotorecept: Cassoulet - francúzsky fazuľovo mäsový hrniec
Fotorecept: Cassoulet - francúzsky fazuľovo mäsový hrniec
Zdroj: vybusna
3.
Na vrstvu polozime kyticku byliniek. Ak nemate cerstve, tak tuto vrstvu posypte susenymi bylinkami.
Fotorecept: Cassoulet - francúzsky fazuľovo mäsový hrniec
Fotorecept: Cassoulet - francúzsky fazuľovo mäsový hrniec
Zdroj: vybusna
4.
Na vrstvu polozime opecene rezne, bocik a vykostene stehno. Na maso rozlozime ostatok fazule + paradajkovu stavu + platky cesnaku. ak pouzivate susene bylinky, tak zlahka posypte. Nakoniec navrch polozime opecene klobasky...zlahka ich zatlacime do vrstvy. Cely pekac zalejeme zohriatym vyvarom z fazule, tak aby boli klobasky takmer zakryte. Nakoniec posypeme struhankou
Fotorecept: Cassoulet - francúzsky fazuľovo mäsový hrniec
Fotorecept: Cassoulet - francúzsky fazuľovo mäsový hrniec
Zdroj: vybusna
5.
Pekac dame piect do vyhriatej rury. Ked sa nam vytvori na povrchu makka korka z vlhkej struhanky, tak ju zatlacime do pekaca. Obsah pekaca, ale nepremiesavame!!!!!!. Znovu posypeme struhankou a vratime do rury. Ja som piekla asi 2 a pol hodiny neprikryte na cca 180 stupnoch. Poslednu vrstvu struhanky som teplotu zvysila a uz nechala len zapiect. Ja som uz vyvar nedolievala, ale ked struhanka zahusti pekac uz velmi, tak na zaver mozno vyvar este doliat.
Fotorecept: Cassoulet - francúzsky fazuľovo mäsový hrniec
Fotorecept: Cassoulet - francúzsky fazuľovo mäsový hrniec
Zdroj: vybusna
6.
Tento a moje dalsie recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať