Pridať recept

Kapustné závitky zapekané s kyslou kapustou

Kapustné závitky zapekané s kyslou kapustou
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

8 ks
kapustný list
trochu
olej
1 ks
cibuľa
600 g
kyslá kapusta
štipiek
mletá červená paprika
200 ml
sladká smotana
štipiek
soľ

Plnka

100 g
ryža
štipiek
soľ
400 g
bravčové mäso
40 g
údená slanina
1 ks
vajce
1 ks
cibuľa
štipiek
mletá červená paprika
1 strúčik
cesnaku
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Kapustné listy umyjeme a niekoľko minút varíme v osolenej vode. Potom vyberieme, opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Zhrubnuté časti listov mierne naklepeme. Do stredu listov dáme trochu plnky, zvinieme a obviažeme niťou.
 
2.
Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme nakrájanú kapustu a niekoľko minút dusíme. Na dno vymasteného pekáča dáme polovicu kapusty, obložíme závitkami, prikryjeme zvyšnou kapustou a polejeme smotanou rozšľahanou s mletou paprikou a soľou. Zapekáme vo vyhriatej rúre asi 30 minút. Podávame s varenými zemiakmi.
3.
Plnka: Prebratú a umytú ryžu uvaríme v osolenej vode domäkka. Mäso a slaninu zomelieme, vmiešame vychladnútú ryžu, vajce, pretlačený cesnak, cibuľu nakrájanú nadrobno, korenie, soľ, mletú papriku a dobre premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
polievka z kyslej kapusty
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Z kvasenej kapusty väčšina z nás robieva iba tradičnú kapustnicu. Vyskúšajte aj mrkvovú, či fazuľovú :) Z...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Toto nesmiete zmeškať! Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Kyslá kapusta je nevyhnutnosťou (nielen) na vianočnom stole. Počas zimy nám poskytuje kopec vitamínov a je...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!