Pridať recept

Zapekaná kyslá kapusta

ingrediencie

300 g
zemiaky
150 g
mrkva
40 g
maslo
250 g
pór
400 ml
zeleninový vývar
500 g
kyslá kapusta
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
1 KL
cukor
200 g
jablko
100 g
slanina
50 g
tvrdý syr

postup

1.
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na štvrtky. Mrkvu a pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle niekoľko minút dusíme zemiaky, mrkvu a pór. Zalejeme 250 ml vývaru, prikryjeme a dusíme 10 minút. Vytlačenú kapustu nakrájame, pridáme k zelenine, osolíme, okoreníme, posypeme cukrom, prikryjeme a varíme 20 minút. Počas varenia podlievame zvyšným vývarom.
 
2.
Jablká očistíme, rozštvrtíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kúsky. Spolu s kockami slaniny pridáme k zelenine a ešte 10 minút dusíme. Zeleninu dáme do vymastenej zapekacej misy, posypeme strúhaným syrom a vo vyhriatej rúre zapečieme. Podávame napríklad s pečenými rebierkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
7 výborných jedál z kyslej kapusty
7 neodolateľných klasík z kyslej kapusty
Sedem receptov s kvasenou kapustou, ktoré určite poznáte, ale nie je na škodu mať ich po ruke.
polievka z kyslej kapusty
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Z kvasenej kapusty väčšina z nás robieva iba tradičnú kapustnicu. Vyskúšajte aj mrkvovú, či fazuľovú :) Z...
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!