Mandľové sušienky
nízka
náročnosť
ingrediencie
120
g
krupica
120
g
krupicový cukor
20
g
lúpané mandle
50
g
mleté mandle
1
ks
vajce
1/2
KL
kypriaci prášok
1/2
KL
mandľová esencia
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Najskôr predhrejeme rúru na 200°C prípadne, ak máme plynovú rúru tak na stupeň 5. Papierom na pečenie vyložíme väčší plech alebo dva menšie. Mandle nakrájame nadrobno a dáme ich bokom.
2.
Vyšľaháme hustý krém z krupicového cukru a vajca, primiešame do krému mleté mandle, kypriaci prášok, krupicu a na záver mandľovú esenciu.
3.
Z takto pripravenej zmesi vyformujeme 16 guliek vlhkými rukami a mali by byť o niečo väčšie ako vlašský orech. Guľky budeme obaľovať v nakrájaných mandliach a rozložíme ich na plech a zachovávame medzi nimi väčšie medzery, pretože zväčšia svoj objem.
4.
Budeme ich piecť kým sa nenadvihnú a nezozlatnú asi 6 - 10 minút a potom ich necháme 1 minútku odležať na plechu a následne ich preložíme na kovovú mriežku. Ako náhle vychladnú tak ich posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.