Pridať recept

Domáci hamburger s mletým mäsom

4
porcie
100
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
mleté bravčové mäso
100 g
mleté hovädzie mäso
2 strúčiky
cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
majorán
podľa chuti
sójová omáčka
mletá rasca
mletá sladká paprika
olej

postup

1.
Zmiešame spolu bravčové a hovädzie mleté mäso. Pridáme soľ, prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie, majorán, mletú rascu, mletú sladkú červenú papriku, ochutíme sójovou omáčkou a premiešame. Zmes necháme na chladnom mieste odstáť asi hodinu.
 
2.
Mokrými rukami tvarujeme hamburgery. Na jednej strane ich potrieme olejom a položíme na rošt. Grilujeme asi 8 až 10 minút z obidvoch strán.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
21.2.2021 16:25 | |
+37 -94
To nemyslite vazne co tu pisete. Zamenit hovadzie maso za bravcove, a grilovat to rovnako dlho? Na upravu krvavych steakov, tatrsky biftek a pod. sa dava jedine hovadzie maso, lebo je najcistejsie a nemusi byt prevarene. Bravcove maso vzdy vyzaduje tepelnu upravu min. 30 min. aby sa uvarilo od parazitov, bakterii a pod. S takymto nedopecenym bravcovym masom ludia dostanu akurat tak zaludocne tazkosti a traviace tazkosti, prinajlepsom .... Preto sa z hygienickych dovodov bravcove maso NIKDY nepouziva do hamburgrov!!!!!!!!!!!
Matúš165
9.2.2023 09:51 | |
+21 -2
Dovolím si nesúhlasiť. Ak niekto uprednostňuje bravčové mäso, pred hovädzím, nevidím problém, prečo by si takýto hamburger nemohol spraviť aj doma, samozrejme treba na to ísť trošku "vedeckejšie". Ja som recept skúšal, mäso je výborne ochutené, aspoň môj osobný názor. Avšak pri rýchlejšej úprave bravčového mäsa používam vpichový teplomer. Pokiaľ má stred mäsa teplotu aspoň 150°, je úplne v poriadku a bezpečné ho konzumovať
Podobné články
Video: 3 kroky k dokonalému hamburgeru
Dnes už hamburger nie je len privilégiom rýchlych pohostinstiev, ale často ho objavíte ako nemennú súčasť...
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Burger podľa Martina Nováka: Šéfkuchár radí, toto urobte, aby sa vám žemľa už nikdy nerozmočila
Burger podľa Martina Nováka: Šéfkuchár radí, toto urobte, aby sa vám žemľa už nikdy nerozmočila
Improvizujte ako šéfkuchár Martin Novák a pripravte si perfektný hamburger a to zo surovín, ktoré máte určite doma!
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...