Pridať recept

Sacherová torta

ingrediencie

5 ks
vajce
150 g
práškový cukor
80 g
hrubá múka
20 g
kakao
60 g
mandle
30 g
maslo

Plnka

150 g
marhuľový lekvár
1/2 liter
šľahačka
60 g
vanilkový cukor
20 g
čokoláda
100 g
kandizované čerešne

postup

1.
Vajcia s cukrom šľaháme nad parou do horúca. Potom ich odstavíme a šľaháme do vychladnutia.
 
2.
Primiešame múku, kakao, nastrúhané obielené mandle a roztopené maslo. Zľahka premiešame.
3.
Dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme.
4.
Vychladnutý korpus prekrojíme na tri pláty. Spodný natrieme lekvárom, šľahačkou (schladenú šľahačku ušľaháme a zamiešame do nej vanilkový cukor a primiešame čerešne) a priložíme druhý plát, ten potrieme šľahačkou a prikryjeme tretím plátom.
5.
Šľahačkou potrieme aj vrch a boky. Tortu ozdobíme zvyškom šľahačky pomocou vrecka alebo striekačky s ozdobnou rúrkou a posypeme strúhanou čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Belerofonte
19.9.2014 16:09 | |
+3 -0
Tento zákusok má so Sacherovou tortou spoločný akurát len marhulový lekvár (n) (n) (n)