Rožteky z kysnutého skladaného cesta
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
polohrubá múka
20
g
droždie
50
g
cukor
2
ks
žĺtok
150
g
margarín
50
g
strúhané mandle
soľ
mlieko
postup
1.
Droždie zmiešame s cukrom, pridáme vlažné mlieko, múku, žĺtky, soľ a vypracujeme cesto ako na buchty.
2.
Na teplom miestne necháme vykysnúť, vykysnuté vyvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme roztopeným margarínom a zložíme ako lístkové cesto trikrát na seba.
3.
Prikryjeme utierkou a o 15 minút znova vyvaľkáme a zložíme ako predtým.
4.
Po 10-tich minútach cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm.
5.
Nakrájame na rovnaké trojuholníky, ktoré stočíme a sformujeme do tvaru rožtekov.
6.
Uložíme na vymastený plech a necháme ešte chvíľu nakysnúť.
7.
Potrieme vajcom vyšľahaným s mliekom a posypeme mandľami. Dáme upiecť dozlata.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.